Header Ads Widget

Αρπαγόφυτο ή Devil’s Claw Νύχι του Διαβόλου.

 


Πρόκειται για αφρικανικό φυτό, μία πόα, από την έρημο Καλαχάρι. Χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική της νοτίου Αφρικής ως τονωτικό, παυσίπονο και αντιρρευματικό. Κάποια στιγμή μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που είχε, συμπεριλήφθηκε στα φυτά που απειλούνται με εξαφάνιση.

Το Αρπαγόφυτο ή Devil’s Claw (Νύχι του Διαβόλου) έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιρρευματικές, αναλγητικές, ηρεμιστικές και διουρητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση του μυϊκού άλγους και των φλεγμονών.

Θεραπευτικε Ιδιοτητες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση του φυτού για 8-12 εβδομάδες μπορεί να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει την φυσική λειτουργία του οργανισμού σε ανθρώπους που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα. Έρευνα η οποία διήρκεσε 4 μήνες σε 122 ανθρώπους με προβλήματα οστεοαρθρίτιδας που ελάμβαναν αρπαγόφυτο και συμβατική φαρμακευτική αγωγή, έδειξε ότι αυτοί που έλαβαν αρπαγόφυτο είχαν ίδια ανακούφιση στον πόνο με αυτούς που έλαβαν το συμβατικό φάρμακο. Εκείνοι που έλαβαν αρπαγόφυτο είχαν λιγότερες παρενέργειες.

Μελέτες και αναλύσεις έχουν δείξει ότι το αρπαγόφυτο ενδείκνυται για πόνους στον αυχένα, την πλάτη, στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και στις αρθρώσεις.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η χρήση του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 4 εβδομάδες. Να μη χρησιμοποιείται από άτομα με καρδιακές αρρυθμίες, νεφρικές και ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης και από ασθενείς με πεπτικό έλκος. Να μην λαμβάνεται παράλληλα με αντιπηκτικά.Η λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό αντενδείκνυται, όπως και στις γυναίκες που προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη.

Οι πληροφορίες στην παρούσα ιστοσελίδα δεν συνιστούν θεραπείες, ούτε διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να λαμβάνετε για την οποια  πάθηση. Ακολουθήστε παντα τις συμβουλές του Γιατρού σας. Οι πληροφορίες στην παρουσα  ιστοσελίδας προκύπτουν από σχετικές αρθρογραφίες,και δεν αποτελούν δέσμευση για οποιαδήποτε θεραπευτικά αποτελέσματα αλλά ούτε και ιατρική σύσταση για οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή.

πηγη:  https://chronographimata.gr/arpagofito-idiotites-tropoi-xrisis/

https://www.proionta-tis-fisis.com/arpagofyto-ena-apo-ta-polytimotera-farmakeftika-fyta-ston-kosmo/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια


  1. Θα πρέπει να προσθέτουμε αξία στο διαδίκτυο, και μέρος αυτής είναι και ενα τόσο επίκαιρο και ενδιαφέρων αρθρο.
    Μεγάλο άρθρο, ευχαριστώ για τη μετοχή!
    autoimmune diseases

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ